Op 13 mei is de film De Oost uitgekomen. Het verhaal speelt zich af in het Nederlands-Indië van 1946 ten tijde van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog. Een jonge uitgezonden soldaat genaamd Johan (Martijn Lakemeier) raakt in de ban van legerkapitein Raymond Westerling (Marwan Kenzari), die contraguerrilla acties tegen de Indonesische guerrilla's en zuiveringsacties op Zuid-Celebes leidt. Langzamerhand plaatst Johan steeds meer vraagtekens bij de oorlog. De Oost is een film van Jim Taihuttu (regisseur en schrijver). Andere betrokkenen zijn onder andere: actrice Denise Aznam,  Lennart Verstegen (cinematographer), Sander Verdonk en Julius Ponten (producenten), NewAmsterdam (productiebedrijf), Gino Taihuttu (muziek). De film is vanaf nu te zien via Amazon Prime en zal wanneer de maatregelen dat toelaten ook in de bioscoop draaien.

Jim Taihuttu maakte eerder ook films als Rabat en Wolf. Vaak gaat een grote film gepaard met de lancering van speciale samenwerkingen op het gebied van muziek en/of speciale merchandise. Bij de film Catacombe (Victor D. Ponten) met Willem De Bruin zag je een samenwerking met kledingmerk Daily Paper en bij Wolf was Patta betrokken.

 

Masa Cinta X De Oost

Met trots mogen we aankondigen dat we vanuit Masa Cinta voor de nieuwe film De Oost speciale batik items hebben vervaardigd en deze zijn vanaf heden te verkrijgen in onze shop:

MC-DeOost.jpg